За що брав хабарі правоохоронець з Рівненщини - у прокуратурі прокоментували ситуацію

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури, слідчі ТУ ДБР у м. Хмельницькому, за оперативного супроводу працівників Управління СБ України в Рівненській області затримали заступника начальника одного з відділень поліції ГУНП в Рівненській області під час одержання ним неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За версією слідства, правоохоронець ще в грудні минулого року налагодив схему незаконного одержання коштів. Зокрема, поліцейський брав 200 доларів США щомісяця за непритягнення до відповідальності громадянина, який займався перевезенням алкоголю та тютюну територією Рівненської області.

 Поліцейського затримано в порядку ст. 208 КПК України 21 квітня 2021 року, після одержання чергового «траншу». Загальна сума одержаної неправомірної вигоди - 21 000 грн. Слідчі дії тривають.

На даний час вирішується питання про повідомлення про підозру затриманій особі,  обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.