Верховному Суді підтвердив довічне позбавлення волі вітчиму, який неодноразово ґвалтував свою 10-річну падчерку

За принципової позиції прокуратури у Верховному Суді відстояно вирок, згідно з яким 32-річного чоловіка визнано винним у неодноразовому вчиненні злочинів проти статевої свободи щодо своєї 10-річної падчерки (ч. 2 ст. 156, ч. 6 ст. 153, ч. 6 ст. 152 КК України)

Нагадаємо: події трапились на території нинішньої Острозької територіальної громади у період з січня по травень 2020 року:  чоловік вчиняв розпусні дії, сексуальне насильство та ґвалтував малолітню доньку своєї співмешканки і фільмував це на відео. Відеозаписи випадково побачила в телефоні чоловіка матір дитини, про що одразу повідомила до поліції.

Під час розгляду кримінального провадження у суді винуватець свою вину у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення визнав частково. За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Здолбунівської окружної прокуратури вироком колегії Здолбунівського районного суду в червні минулого  року острожанина засудили за сукупністю злочинів та призначили остаточну міру покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Захисник обвинуваченого та сам обвинувачений, не погодившись із суворістю призначеного покарання, а також із доведенням одного із епізодів, інкримінованих йому органом досудового розслідування, оскаржив цей вирок спочатку до апеляційної, а згодом і до касаційної інстанції.

Втім, 9 лютого 2022 року Верховний Суд скарги обвинуваченого та його захисника не задоволив та залишив обвинуваченому покарання, встановлене судом першої інстанції.

 

Рівненська обласна прокуратура