"Ваш родич потрапив у ДТП": у Рівному оперативники затримали шахрая

На гачок уродженця Сходу потрапили двоє жителів Рівного, які віддали аферисту 35 тисяч гривень та 1000 євро. Зловмиснику повідомили про підозру у скоєнні злочинів.

Так, 26 вересня, близько 19 години на стаціонарний телефон 78-річної рівнянки зателефонував невідомий. Представившись лікарем, повідомив, що невістка потрапила у ДТП. Підкреслив, що жінка дуже травмувалась і лікування буде дороговартісним.

Невдовзі до оселі прийшов невідомий чоловік, якому пенсіонерка віддала 5000 гривень та 1000 євро.

За аналогічною схемою від рук шахрая постраждав 89-річний мешканець обласного центру: на «лікування доньки» віддав 30 000 гривень.

Завдяки чіткій та професійно злагодженій роботі працівників управління карного розшуку, оперативників Рівненського РУП і патрульної поліції зловмисника вдалося затримати, коли він на автобусі вже прямував до іншої області на «заробітки».

При 37-річному чоловікові поліцейські вилучили 7365 гривень і 180 доларів. Сам зловмисник зізнається тільки, що забирав гроші. Відомо, що аферист і раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів, за що перебував у місцях позбавлення волі.

«За процесуального керівництва Рівненської окружної прокуратури слідчі повідомили йому про підозру у вчиненні шахрайства за частиною 2 статті 190 КК України. Також підготовлено клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у виді тримання під вартою», — повідомив начальник Рівненського РУП Роман Штеба».

Максимальне покарання, яке може загрожувати 37-річному аферисту — до трьох років позбавлення волі. Поліцейські у рамках кримінального провадження встановлюють також інших осіб, причетних до злочину.

Поліція Рівненської області