В Рівному у багатоквартирному житловому будинку трапилась пожежа

28 липня о 09:45 на спецлінію "101" надійшло повідомлення про дим в одній з квартир багатоквартирного житлового будинку в місті Рівне по вулиці Гайдамацька.

На місце виклику було направлено три відділення вогнеборців та чергову зміну оперативно-координаційного центру обласного управління ДСНС.

Прибувши за вказаною адресою рятувальники з'ясували, що на 6-му поверсі дев’ятиповерхового житлового будинку в одній із квартир, яка була заповнена димом трапилося підгоряння їжі на плиті. На гасіння оперативно було подано вогнегасні речовини.

Рятувальники відключили газову плитку та повідчиняли вікна у квартирі для провітрювання помешкання. Жертв та постраждалих немає.

До даного виклику залучили чотири одиниці техніки ДСНС та 12 рятувальників.

Громадяни останнім часом почали порушувати правила пожежної безпеки забуваючи вимкнути газову колонку на якій готується їжа. Це трапляється з декількох причин, одні засинають, а інші йдуть з дому по власних справах.

Варто зазначити, що підгоряння їжі може призвести не лише до пожежі в приміщенні ай до вибуху побутового газу з непередбачуваними наслідками. Тому рятувальники звертаються до громадян дбати про пожежну безпеку власних осель.


ГУ ДСНС України у Рівненській області