У Здолбунові судитимуть водія, який у стані алкогольного сп’яніння наїхав на пішохода

За процесуального керівництва Здолбунівської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно жителя м. Здолбунів, якому інкримінують порушення правил безпеки дорожнього руху в стані алкогольного сп’яніння, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесні ушкодження (ч. 1 ст. 286-1 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що в обідню пору 30 серпня минулого року 49-річний водій автомобіля Citroen Jumpy, перебуваючи за кермом в стані алкогольного сп’яніння, повертаючи ліворуч на вул. Пушкіна в м. Здолбунів Рівненського району, здійснив наїзд на пішохода, який переходив проїжджу частину. Пізніше водій зник із місця події.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ВП №6 Рівненького РУП ГУНП в Рівненській області.

Обвинувальний акт скеровано до Здолбунівського районного суду для розгляду по суті.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк до трьох років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від трьох до п’яти років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Рівненська обласна прокуратура