У Рівному затримали грабіжницю, яка скоїла напад на малолітнього

Раніше судима зловмисниця, яка у день вчинення злочину відзначала  день народження, зізнається у скоєному та шкодує, що так вчинили відносно дитини. Наразі вона спілкується зі слідчими.

Нагадаємо, 27 січня близько 19:40 на вулиці Адама Міцкевича в обласному центрі невідома жінка підійшла до восьмирічного хлопчика, який повертався із розташованого поруч магазину та саме заходив у під’їзд будинку за місцем свого проживання. В цей час зловмисниця закрила рот рукою дитині та відтягнула його за будівлю, де незаконно заволоділа грошовими коштами у сумі 70 гривень, які малолітній мав при собі у зовнішній кишені куртки.
Тілесних ушкоджень дитина не отримала.

За вказаним фактом слідчі Рівненського районного управління поліції розпочали досудове розслідування за частиною 2 статті 186 Кримінального кодексу України.

«У результаті проведених слідчих дій та розшукових заходів працівники карного розшуку встановили особу грабіжниці: нею виявилась 33-річна уродженка колишнього Гощанського району, — повідомив т.в.о. начальника Рівненського районного управління поліції Роман Штеба. — У Рівному вона винаймає квартиру, де її і затримали оперативники. Як встановили поліцейські, жінка і раніше притягувалася до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів, за що відбувала покарання у місцях позбавлення волі, звідки звільнилась у жовтні минулого року».

Зловмисниця зізнається у скоєному та шкодує, що так вчинила відносно дитини.

Слідчі дії тривають. Вирішується питання про повідомлення 33-річній жительці Рівного про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 186 Кримінального кодексу України. Також слідчі готуватимуть клопотання до суду про обрання їй запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

За скоєне нападниці загрожує черговий строк — від чотирьох до шести років позбавлення волі.


Відділ комунікації поліції Рівненської області