У Рівненському районі знову виявлені місця несанкціонованого розміщення твердих побутових відходів

І знову ж повертаємось до однієї із болючих тем - боротьба зі стихійними сміттєзвалищами, які створюють недобросовісні громадяни.

Мабуть, таки не всі розуміють, що викидати сміття у місцях не пристосованих для цієї мети, тягне за собою відповідальність. Але зазвичай особи, які вивозять сміття на несанкціоновані сміттєзвалища - невідомі.

Ось і на цей раз, державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу під час проведення рейдового заходу на території Великоомелянської територіальної громади, що на Рівненщині, виявлено місця несанкціонованого розміщення твердих побутових відходів. Орієнтовна площа засмічення становить 525,3 метра квадратних.

Звісно на місці стихійних сміттєзвалищ нікого не було, тому відповідальність за безпечне поводження з відходами та ліквідацію стихійних сміттєзвалищ на своїй території покладається на органи місцевого самоврядування.

Відповідно до ст. 21 Закону України «Про відходи» та керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування» на адресу Великоомелянської територіальної громади направлено лист-вимогу з метою розгляду виявленого фахівцями Інспекції фактів розміщення несанкціонованих звалищ відходів на засіданні постійно діючої комісії з питань поводження з безхазяйними відходами та вжиття невідкладних заходів щодо ліквідації, а також недопущення в подальшому утворенню несанкціонованих звалищ на підлеглій території.

У випадку нереагування на Вимогу Інспекції матеріали по даному факту будуть направлені до правоохоронних органів для вжиття заходів реагування.

Державна екологічна інспекція Поліського округу