У Рівненському районі водій «наїздив» на кілька статей адміністративного та кримінального кодексу

Опівдні вчора, 17 жовтня, до поліції надійшло повідомлення, що у селі Мочулки Рівненського району  водій автомобіля «FolkswagenPassat» може перебувати у стані алкогольного сп’яніння.

Зазначений у орієнтуванні легковик інспектори групи реагування патрульної поліції відділення №1 Рівненського РУП  виявили на вулиці Грушевського у Мочулках. Транспортний засіб мав технічні несправності — був відсутній бампер та номерний знак, а водій за зовнішніми ознаками перебував у станісп’яніння. Втім, від проходження огляду 45-річний кермувальник у присутності свідків відмовився. А під час складання адміністративних матеріалів за статтею 130 КУпАП, ч.1, 6 ст. 121, ч. 2 ст. 126 КУпАП, порушник, аби уникнути відповідальності, запропонував та надав поліцейським неправомірну вигоду в сумі 2000 гривень.  Грошові кошти поклав між сидіннями у службовому авто. 

Незважаючи на попередження про кримінальну відповідальність, чоловік продовжував свої протиправні дії — на місце події викликали слідчо-оперативну групу. 

Слідчі відділення поліції №1 (м. Рівне) Рівненського районного управління поліції вилучили гроші, а за фактом надання неправомірної вигоди службовій особі  внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу України. 

Тепер жителю Клеваня можу загрожувати позбавлення волі від двох до чотирьох років. 

Відділ комунікації поліції Рівненської області