У Мінцифри заявили про корупцію із закупівлею ноутбуків для вчителів

Усі тендери із закупівлі ноутбуків для вчителів, які будуть придбані в рамках програми цифровізації освіти, направлені на повторну експертизу через підозри у корупційній змові.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За його словами, йдеться про корупцію з подальшим отриманням «відкатів» на мільйони гривень.

«Ноутбук кожному вчителю, справедливі умови та жодної корупції під час держзакупівель. Разом з СБУ та МОН ми запідозрили корупційну змову з ноутбуками для вчителів на мільйони гривень», – повідомив міністр.

Наразі всі тендери активні і зараз направлені на повторну експертизу для перевірки документів, яка триватиме впродовж 7 днів.

«Чому ми передали усі тендери на повторну експертизу? Ми дізнались, що шахраї, називаючись представниками членів Уряду, почали домовлятися про розподіл по областях переможців закупівель з подальшим отриманням «відкатів», – наголосив Федоров.

Він також підкреслив, що в Україні роками наживалися на подібних «схемах» з тендерними закупівлями, але так, як раніше, уже не буде.

«Цифровізація допомагає побудувати максимально прозорі процеси та справедливі умови», – зазначив  міністр цифрової трансформації.

Як відомо, Міністерство освіти і науки очікують, що цього року буде закуплено 57 тисяч комп'ютерів. Ноутбуки закріплюватимуться за шкільними навчальними кабінетами та використовуватимуться для організації освітнього процесу.