У багатодітного "кіборга", який захищав Донецький аеропорт, згорів будинок

На Рівненщині у багатодітного "кіборга" Віктора Свиридюка, який захищав Донецький аеропорт, згорів дім. Про це повідомляє suspilne.media. На жаль, помешкання ремонту не підлягає, його потрібно будувати заново.

Біда сталася ще 28 квітня о пів на десяту ранку у селі Лінчин колишнього Березнівського району. Будинок "кіборга", який служив у зоні АТО з 2014 по 2016 рік, згорів фактично повністю.

 

Віктор Свиридюк Суспільному розповів, що причиною займання стало пічне опалення. Того дня він був на процедурах у лікарні, а дружина була вдома з дітьми. Про те, що у нього горить дім, його повідомили місцеві.

"Я вийшов з кабінету процедур, передзвонив до дружини, запитав, що там дома? Мені дружина відповіла, що грається в кімнаті з дітьми, що все добре. Я й пішов далі на процедури, займатись своїм здоров'ям. Тут телефон розривається, думаю, що там вже хочуть? Я такий: ну візьму телефон, і тут читаю, що в мене хата горить. Я в такому шоку був, вскочив в першу машину, яка потрапила на очі та поїхав додому", – розповідає погорілець.

Чоловік додає, що гасити вогонь спочатку допомагали сусіди, потім приїхало дві пожежі машини, поліція та швидка. Віктор з дружиною виховують семеро дітей.

"Сусіди вибили вікно, а дружина просто подавала всіх дітей через вікно. Всі живі та здорові. Будинок швидко згорів через те, що там був євроремонт і була дерев'яна вагонка, яка була покрита лаком, тому вона швидко згоріла", – пояснює Віктор Свиридюк.

Де зараз мешкає родина

Віктор Середюк розповідає, що наразі родина тимчасово проживає у будинку брата, який зараз проходить службу в зоні ООС. Але через пів року у нього закінчується контракт служби й він повертається додому.

"Будинок брата не для моєї сім'ї, адже у мене семеро дітей, а це маленька хатка. Мені потрібно за пів року повністю побудувати хату. Тобто все прибрати, бо сказали, що будинок відновленню не підлягає. Усі люди, хто приїздить, кажуть: "шукай гроші, бо тобі потрібно будувати новий будинок", – розповідає чоловік.

 

Що робитимуть після пожежі

Ветеран каже, що є багато охочих допомогти роботою, технікою, транспортом.

"Люди просять, щоб я їм дзвонив, писав і казав, на який день потрібно приходити, допомагати прибирати. Жінки казали, що готуватимуть хлопцям їсти, щоб давати обіди. Я по селах їздитиму, проситиму пиломатеріали на дах. Також потрібні й фінанси, бо потрібно купувати блоки та бетон заливати фундамент", – розповідає багатодітний батько.

 

Віктор Середюк каже, що у святкові дні поки нічого не робить, але вже з 4 травня почне їздити по селах й просити допомоги у людей.

Для допомоги родині кошти можна перераховувати на картку Ощадбанку 5167803217823066, рахунок у цьому ж банку: UA 133333680000026200510905914 - Свиридюк Віктор Петрович.
 

 

Фото: Алла Ліхачова