Третьокласник наколядував на патрони для ЗСУ

Восьмирічний школяр із Корецького ліцею Марк Осипчук на Різдво вирішив допомогти військовим. Напередодні Святвечора, повертаючись додому з мамою, зустрів військових. Хлопчик вирішив дізнатися, скільки коштують патрони.
«Спочатку звернутися до них він соромився. А я наполягла, що якщо хоче знати, має запитати у них самостійно. Все ж син підійшов до чоловіків у формі. Коли пролунало його питання, військові здивувалися, але з усмішкою розповіли Марку приблизну цінову політику», – розповіла мама хлопчика Ольга.


Тож школяр вирішив, що головною метою цьогорічного колядування буде придбання військовим необхідних їм набоїв. Так, юному волонтеру, вітаючи людей зі святом, вдалося зібрати 7 570 гривень, йдеться на офіційній сторінці Рівненської ОДА у Фейсбук.
Мама Ольга пояснила сину, що купити патрони самостійно вони не зможуть. Тому Марк вирішив передати усі кошти директорці Центру дитячої та юнацької творчості, де займається і сам. Річ у тім, що хлопчик бачив, як там постійно збираються волонтери, проводять різноманітні акції на підтримку військових та переселенців. Він і сам разом із мамою неодноразово брав участь у таких заходах.
Волонтери пообіцяли, що обов’язково прозвітують Марку, що саме придбають військовим за його заколядовані гроші.