Суд змінив запобіжний захід водію, підозрюваному у вчиненні смертельної ДТП на Сарненщині

Суддя Рівненського міського суду змінив запобіжний захід адвокату, підозрюваному у порушенні правил безпеки дорожнього руху у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило смерть потерпілої (ч. 3 ст. 286-1 КК України) з тримання під вартою без права внесення застави на цілодобовий домашній арешт з електронним засобом контролю.

Відповідне клопотання до суду подав захисник підозрюваного,  мотивуючи це міцними соціальними зв’язками  чоловіка, а також поганим самопочуттям його батьків та необхідністю доглядати за ними.

Прокуратура, не погоджуючись із таким рішенням суду вже готує апеляційну скаргу. Ми вважаємо, що підозрюваний, маючи необхідні зв’язки та можливості, поза межами установи попереднього ув’язнення зможе впливати на слідство.

Нагадаємо, 8 вересня, близько півночі, на автодорозі поблизу села Немовичі, Сарненського району, водій автомобіля «NISSAN ROGUE» не вибрав безпечної швидкості, не дотримався дистанції та зіткнувся зі скутером «Honda», який рухався в попутному напрямку. Від отриманих травм 35-річна водійка скутера загинула на місці пригоди, а кермувальник позашляховика намагався зникнути з місця події. Патрульні наздогнали і затримали його за кілька хвилин.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років із позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до десяти років.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.