Суд взяв під варту винуватця смертельної ДТП у Володимирці, свою вину водій визнає частково

Володимирець.Сіty

За процесуального керівництва Вараської окружної прокуратури Володимирецький районний суд відправив під варту водія, який вчинив смертельну ДТП у стані алкогольного сп’яніння (ч. 3 ст. 286-1 КК України).

Так, увечері 16 липня 29-річний житель Володимирця, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння за кермом автомобіля Toyota Land Cruiser 150 на номерах іноземної реєстрації, на перехресті не надав переваги у русі та протаранив ВАЗ 21703. Після цього водій позашляховика зник з місця події, залишивши в авто особисті речі та документи. Потерпілий водій ВАЗівки, 39-річний житель цього ж населеного пункту, помер у лікарні наступного дня.

Винуватця ДТП розшукували правоохоронці, але 18 липня зловмисник з адвокатом сам з’явився до поліції. Того ж дня йому повідомлено про підозру. Водій визнав лише свою причетність до дорожньо-транспортної пригоди, проте будь-які покази давати відмовився.

Досудове розслідування проводять слідчі ВП №1 Вараського РВП ГУНП в області.

За вчинення вказаного кримінального правопорушення зловмиснику загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі з позбавленням права керувати авто на той самий строк.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Рівненська обласна прокуратура