Суд ухвалив вирок злодіям-іноземцям, які торік обікрали дубенчанку

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Дубенської окружної прокуратури двох уродженців Грузії, які жили у Києві і раніше судимі за майнові злочини засуджено за крадіжку, поєднану з проникненням у житло та використання завідомо підробленого документа (ч. 3 ст. 185, ч. 4 ст. 358 КК України).

У суді прокурор довів, що у грудні минулого року у місті Дубно троє іноземців та українець, за попередньою змовою, підібравши ключі викрали гроші та ювелірні вироби із квартири місцевої жительки, спричинивши потерпілій матеріального збитку на понад 140 тисяч гривень. Зловмисників на автомобілі «Volkswagen Polo» того ж вечора зупинили на стаціонарному посту міста Корець, і тоді іноземці ще й пред’явили поліцейським фальшиві документи.

Суд визнав обох чоловіків винними і засудив одного з них до 3 років і 1 місяця позбавлення волі, а іншого – до 3 років і 7 місяців ув’язнення.

 Рішення ще не набрало законної сили, сторони можуть оскаржити його в апеляційному суді.

Третій іноземець наразі перебуває у розшуку, а четвертий фігурант, водій автомобіля, одразу визнав свою вину і ще в березні цього року засуджений до 3 років позбавлення волі з іспитовим терміном в 1 рік.

Пресслужба Рівненської обласної прокуратури