Студентку з Корця засудили на два з половиною роки за крадіжку 4,5 тис. грн з картки знайомої

Ученицю Корецького вищого професійного училища Рівненської області засудили до реального терміну ув’язнення за крадіжку 4,5 тис. грн з банківської картки цивільної дружини дідуся. Дівчина невеликими сумами переказувала гроші на свою картку або своїм подругам, аж поки нестачі не помітила власниця. Прикметно, що у цей же період часу студентці оголосили вирок за скоєння інших злочинів, але вона отримала умовне покарання. Цього разу суд відправив крадійку в колонію на два з половиною роки.

У лютому 2021 року учениця Корецького вищого професійного училища Інна Дулевич одержала судимість за крадіжку та шахрайство. Зваживши на обставини, в тому числі й на те, що дівчина має малолітню дитину, суд дав їй умовне покарання. За кілька днів до оголошення вироку за попередню крадіжку дівчина скористалася карткою співмешканки свого дідуся, до телефону якого вона була прив’язана, й переказала на свій рахунок 500 грн. Власниця картки нічого не помітила, адже вони мешкали разом, і картку у неї ніхто не викрадав. Через кілька годин зловмисниця переказала собі ще 500 грн. Так робила кілька разів, іноді переказуючи кошти своїм друзям з проханням повернути готівкою.

У квітні того ж року власниця картки помітила зникнення 4530 грн і заявила про це. Швидко з’ясувалося, куди поділися гроші. На суді Інна Дулевич розповіла, що мешкає разом з дідусем, його співмешканкою та своєю 4-річною донькою. Навчається на кухаря в училищі, заробітку не має, тому вирішила переказати собі гроші з чужої картки. Потерпіла підтвердила обставини на суді, але цивільний позов не заявляла.

У лютому суддя Корецького райсуду Євген Кулик засудив Інну Дулевич до двох з половиною років позбавлення волі, приєднавши невідбуту частину покарання за попереднім вироком. Засуджену взяли під варту у залі суду одразу після оголошення вироку й помістили в СІЗО. Вирок ще може бути оскаржений.

За матеріалом Zaxid.net.