Слідчі скерували до суду кримінальне провадження за спробу дати хабар службовій особі

За порушення законодавства раніше не судимому зловмиснику може загрожувати обмеження або позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років. 

Нагадаємо, близько 23 години першого травня поліцейські відділення №5 (смт Гоща) на вулиці Шкільна у селі Малинівка зупинили автомобіль «SMART», водій якого перебував у стані алкогольного сп’яніння: огляд за допомогою алкотестера зафіксував 1,21 проміле. 

Тоді місцевий 35-річний житель захотів «вирішити питання на місці», тож запропонував та надав поліцейським 5000 гривень неправомірної вигоди. На місце викликали слідчо-оперативну групу, яка задокументувала кримінальне правопорушення та вилучила грошові кошти.

Під час досудового розслідування у рамках кримінального провадження, відкритого за частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу України, слідчі встановили, що водій таким чином намагався уникнути притягнення до адмінвідповідальності.  

Зібравши достатньо доказів, слідчі за процесуального керівництва прокуратури повідомили 35-річному жителю села Малинівка про підозру у наданні неправомірної вигоди службовій особі, а матеріали кримінального провадження із обвинувальним актом скерували на розгляд суду.

Відділ комунікації поліції Рівненської області