Сергій Гемберг провів зустріч із новообраними керівниками громад Демидівщини

Заступник голови Рівненської ОДА Сергій провів зустріч із новообраними керівниками громад Демидівського району під час робочої поїздки.

До слова, на Демидівщині створено дві територіальні громади - Демидівська, головою якої обрано Сергія Радченка, та Боремельська, яку очолив Віктор Корінь.

Під час даної зустрічі обговорили потенціал громад та проблемні питання. Серед яких - відсутність інтернету в окремих населених пунктах, особливо у період дистанційного навчання в умовах карантину. Зокрема, учасники зустрічі напрацювали можливості підведення швидкісного інтернету до віддалених сіл Солонів та Калинівка Демидівської громади.

Також одне із ключових питань зустрічі - розвиток туристичної галузі району та участь місцевих громад у проектах, що реалізуються в галузі. Сергій Гемберг окреслив напрямки у розбудові туристичного потенціалу навколо Хрінницького водосховища.

«Демидівський район має високий туристичний потенціал, який допоможе розвивати медичний туризм на Рівненщині. Зокрема, використовування торфових грязей родовища «Вичавки» з лікувальною метою для оздоровлення у дитячому санаторії «Хрінники». Заклад потребує капіталовкладень, тому наразі опрацьовуються різні варіанти, в тому числі і залучення інвестора», - зазначив Сергій Гемберг.

Під час зустрічі представники Боремельської громади презентували проєкт «Боремельщина туристична», спрямований на розвиток туристичного напрямку. Наразі ідейники розробляють інтерактивну карту, опрацьовують туристичні маршрути, велоподорожі та багато інших напрямків.

У рамках робочої поїздки Сергій Гемберг спільно із головою РДА Василем Доманським відвідали ТОВ «ОЛДІ». Підприємство займається оптовою торгівлею та переробкою деревини, а також лісопильним і стругальним виробництвом. Фірма працює на світовому ринку, покупцем її продукції є американська компанія. Посадовці окреслили можливі перспективи співпраці підприємства із меблевим кластером, що створюється на Рівненщині.

«Це перший мій візит на Демидівщину, який є більш оглядовим, аби визначити потенціал району. Надіюся, наші зустрічі будуть сталими. Економіка - важливий фактор для розвитку громад, а культура та туризм є складовою її частиною. Наше завдання - спільно та плідно працювати для розвитку територіальних громад та Рівненщини», - підсумував результати поїздки Сергій Гемберг.

 


Рівненська ОДА