Рівнянина підозрюють у сутенерстві

За процесуального керівництва Рівненської окружної прокуратури рівнянину повідомлено про підозру у втягненні осіб в заняття проституцією та сутенерстві (ч. ч. 1, 2 ст. 303 КК України).

Слідством встановлено, що 26-річний чоловік втягнув 2 жінок у зайняття проституцією з метою отриманням прибутку від надання ними сексуальних послуг, гарантуючи їм нагляд і безпеку. 

Надання таких послуг підозрюваний організував у одному із готельних комплексів Рівненського району. В ході досудового розслідування задокументовано 3 факти надання жінками послуг сексуального характеру. Чоловіки за годину платили 1200 гривень, частина з яких передавалася організатору.   

21 червня, при отриманні від одного з клієнтів своєї частини прибутку, чоловіка затримано у порядку статті 208 КПК України.
Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу. Правоохоронці також перевіряють причетність підозрюваного до інших аналогічних злочинів.

Досудове розслідування проводять слідчі Рівненського РУП ГУНП в Рівненській області, за оперативного супроводу Управління міграційної поліції ГУНП в області. 

Санкція статей передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 7 років.  

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Матеріали Рівненської окружної прокуратури