Рибоохоронці провели рейди в Рівненському районі

7 та 8 серпня 2022 року інспекторським складом Рівненського рибоохоронного патруля було здійснено рибоохоронний рейд по водоймах Рівненського району.

Так, було проінспектовано: р. Корчик у м. Корець та вздовж сіл Сторожів, Весняне, Морозівка та Франкопіль, а також р. Случ вздовж сіл Устя, Більчаки, Маринин, Губків, Соснове, Бистричі та Хотинь. Під час рибоохоронної роботи у с. Більчаки Рівненського району 7 серпня близько 13:00 було виявлено та вилучено колюче заборонене знаряддя лову - острога та 2 сітки, власника даного майна не встановлено, про що складено акт виявлення та вилучення безгосподарського майна. Також на р. Случ поблизу с. Губків Рівненського району близько 16:30 було виявлено громадянина, який пересувався на дерев’яному човні з забороненим сіткоснасневим знаряддям лову – екраном (екран знаходився в сухому стані). Проте такі дії громадянина класифікуються за ч.3 ст.85 КУпАП. Таке ж порушення було викрито 8 серпня о 08:00 на тій ж водоймі у с. Губків Рівненського району. Громадянин знаходився на березі водойми із забороненим знаряддям лову – екраном. Як підсумок: адмінматеріали за ч.3 ст.85 КУпАП. Всі три порушення зафіксовано саме на території так званої «Надслучанської Швейцарії».

Рівненський рибоохоронний патруль закликає громадян бережно ставитися до природних запасів Рівненської області та дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства.

Рівненський рибоохоронний патруль