Прокуратура в апеляційному суді відстояла вирок за вбивство жителя Рівненщини

Прокуратура в апеляційному суді відстояла вирок за вбивство дубенчанина.

Прокурори обласної прокуратури у Рівненському апеляційному суді відстояли рішення, згідно з яким 61-річного чоловіка визнано винним в умисному вбивстві (ч. 1 ст. 115 КК України).

Подія трапилась у місті Дубно, у січні 2019 року. Тоді зловмисник, перебуваючи за місцем проживання свого 74-річного знайомого, на ґрунті конфлікту, який виник раптово, вдарив його кілька разів ножем в груди та живіт, внаслідок чого потерпілий помер на місці події.

Під час розгляду кримінального провадження у суді винуватець свою вину у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення визнав повністю. Вироком колегії Млинівського районного суду в лютому цього року чоловіка засудили до покарання у вигляді позбавлення волі строком на 8 років 6 місяців.

Захисник обвинуваченого, не погодившись із суворістю призначеного покарання, оскаржив цей вирок до апеляційної інстанції.

Втім, Рівненський апеляційний суд скаргу адвоката обвинуваченого не задоволив та залишив обвинуваченому покарання, встановлене судом першої інстанції – 8 років 6 місяців позбавлення волі.

Пресслужба Рівненської обласної прокуратури