Прокуратура в апеляційному суді домоглась реального покарання чоловікові, який побив до смерті знайомого

За принципової позиції прокурора Рівненської обласної прокуратури Волинський апеляційний суд змінив вирок жителю села Горбаків, колишнього Гощанського району, якого обвинувачували в нанесенні умисного тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 121 КК України).

Зокрема, прокурором доведено, що у січні 2017 року в селі Горбаків, після спільного розпиття алкогольних напоїв між двома чоловіками виник конфлікт, у ході якого на той час 44-річний місцевий житель побив 46–річного мешканця села Симонів. Від отриманих травм потерпілий помер на місці події.

Корецький районний суд засудив обвинуваченого до 5 років позбавлення волі та призначив йому трирічний іспитовий строк. Не погоджуючись із цим рішенням, та вважаючи вирок надто м’яким для  такого тяжкого злочину, прокуратура оскаржила його в апеляційному суді.

Судді Волинського апеляційного суду погодились із доводами прокурора та ухвалили нове рішення, згідно з яким обвинуваченого засуджено до 5 років реального позбавлення волі.

Рівненська обласна прокуратура