Поліція затримала шахрая з Донеччини

Завдяки спільним і злагодженим діям поліцейським вдалося встановити особу шахрая, якому знадобилося менше години, аби ошукати двох жителів Рівненщини на майже шість тисяч гривень. Ним виявився 41- річний уродженець Донеччини.

Учора, десятого червня, близько 21 години до поліції надійшло повідомлення оператора автозаправки, що у селищі Гоща. Місцева жителька повідомила, що невідомий чоловік із характерною етнічною ознакою шахрайським способом під приводом обміну купюр заволодів грошовими коштами. Потерпіла зуміла детально описати зловмисника. 

А вже за півгодини на спецлінію 102 зателефонувала 22-річна провізорка, що в Рівному на вулиці Київський в аптеку зайшов невідомий і в аналогічний спосіб заволодів грошовими коштами.

Слідчо-оперативні групи встановили, що в обох випадках зловмисник просив поміняти жінок три купюри номіналом по тисячі гривень та шість по п’ятсот на дрібніші. За послугу обіцяв винагороду в сумі 50 гривень. Після обміну непомітно забирав частину суми, а потім говорив, що раптово відмовлявся від «операції». 

Патрульні поліцейські, які прибули на виклик у селище Гоща, переглянули камери відеоспостереження і встановили автомобіль «Оpel Vectra», на якому ймовірно пересувався зловмисник. Орієнтування розіслали всім екіпажам. І вже близько 22:40 на автодорозі «Київ-Чоп» неподалік села Привільне Дубенського району патрульні виявили та зупинили вказане авто. В салоні перебували троє осіб, один із яких за зовнішніми ознаками підпадав під опис заявниці. Ним виявився 41-річний уродженець Донецької області. Зі слів чоловіка, він наразі проживає в Києві. Під час поверхневої перевірки у нього виявили грошові кошти у значній сумі. 



Слідчі відділення №5 (смт Гоща), які виїхали на місце події для документування кримінального правопорушення, вилучили 14 тисяч 200 гривень.

За фактом шахрайства, вчиненого повторно, розпочато досудове розслідування за частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу. 

Відомо, що на момент вчинення злочину зловмисник перебував в стані алкогольного сп’яніння.
 
Максимальне покарання, передбачене санкцією статті — три роки позбавлення волі. 

Поліцейські перевіряють також зловмисника на причетність до інших кримінальних правопорушень. Відомо, що він неодноразово потрапляв у поле зору правоохоронців за вчинення майнових злочинів.


Відділ комунікації поліції Рівненської  області