Перевищила межі необхідної оборони: слідчі Острога перекваліфікували кримінальне провадження

За результатами проведених процесуальних дій і встановлених розслідуванням нововиявлених обставин слідчі відділення №3 (м. Острог) перекваліфікували кримінальне провадження, відкрите за фактом умисного тілесного ушкодження, що спричинило смерть 30-річного місцевого жителя.

Нагадаємо15 жовтня чоловік у будинку 29-річної знайомої, з якою час від часу співмешкав, розпивали спиртні напої. Під дією алкоголю між ними виник конфлікт та бійка, під час якої жінка завдала удар ножем у відповідь на вчинене чоловіком насильство. Потерпілий від госпіталізації відмовився, але від отриманих травм помер через два дні.

Слідчі за цим фактом розпочали досудове розслідування за частиною 2 статті 121 КК України. У рамках кримінального провадження поліцейські встановили, що під час сварки для припинення протиправних дій свого співмешканця, який душив її руками за шию, жінка належним чином не оцінила засоби захисту та нападу. Відтак, вона взяла зі стільниці кухонний ніж і умисно нанесла удар у живіт чоловікові, чим спричинила проникаюче ножове колото-різане поранення з ушкодженням кишківника. Як пояснила жінка, не мала наміру заподіяти травми, а хотіла просто налякати.

Слідчі перекваліфікували кримінальне провадження і повідомили жительці Острога про підозру у скоєнні злочину, передбаченого статтею 124 КК України (умисне заподіяння тяжких тілесних ушкоджень у разі перевищення меж необхідної оборони). Максимальне покарання, передбачене санкцією статті — позбавлення волі на строк до двох років.

Відділ комунікації поліції Рівненської області