Недбалість чи наміри? Визначить слідство

Фахівці Управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області провели ревізію окремих питань фінансово-господарської діяльності в Департаменті соціальної політики Рівненської міської ради за період з 20.03.2022 по 30.06.2022.

Заходом державного фінансового контролю виявлено фінансових порушень, які призвели до втрат ресурсів, на загальну суму 4,2 млн. грн., з яких на сьогодні відшкодовано 0,5 млн. гривень.

Зокрема, під час ревізії спеціалісти управління провели зіставлення бази даних автоматизованої інформаційної системи з призначення і виплати допомог за особовими рахунками внутрішньо переміщених осіб та інформації, отриманої від ДП «Інформаційно-обчислювальний центр Мінсоцполітики» і Мінсоцполітики України.

За результатами ревізійних дій задокументовано факт подвійного надсилання Департаментом соціальної політики на адресу ДП «Інформаційно-обчислювальний центр Міністерства соціальної політики України» реєстру зі списком внутрішньо переміщених осіб для отримання допомоги на проживання.

Через зазначені порушення з державного бюджету зайво виплачено внутрішньо переміщеним особам допомоги на проживання за березень-квітень поточного року 4,2 млн гривень.

Керівникові установи надіслано вимоги про усунення порушень і недопущення їх у подальшій роботі.

Про результати ревізії поінформовано Рівненську міську раду, Львівське територіальне управління Національного антикорупційного бюро України.

Матеріали ревізії передані до Рівненської окружної прокуратури, яка повідомила, що матеріали ревізії долучено до кримінального провадження.

  Пресслужба   Управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області