На Рівненщині внаслідок вибуху постраждали матір із донькою

За фактом замаху на умисне вбивство, а також незаконного поводження з боєприпасами слідчі відділення поліції №6 (м. Здолбунів) Рівненського РУП за процесуального керівництва окружної прокуратури проводять досудове розслідування. Зловмисника затримали, він перебуває в ІТТ. 

Повідомлення про подію на вулиці Данила Галицького надійшло до поліції вчора, 23 травня, близько 20 години. 

Поліцейські встановили, що у будинку за місцем проживання 28-річної здолбунівчанки між нею та її 35-річним двоюрідним братом, жителем Олександрії, виник конфлікт. Під час сварки матір із малолітньою дитиною вийшла з будинку, а родич вибіг за ними та на вулиці кинув услід невідомий пристрій, що здетонував у повітрі. 

Внаслідок вибуху до лікарні із травмами різного ступеня госпіталізували 28-річну здолбунівчанку  та її 11-річну доньку. Нині їх життю нічого не загрожує. 

Із місця події поліцейські вилучили важіль, імовірно від гранати, та металеві уламки, які відправлені на експертизу. 

Відомості внесені до ЄРДР за ч.2 ст.15, п.п. 1, 2 ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство двох осіб, в тому числі малолітньої дитини) та за ч.1 ст. 263 КК України (незаконне поводження з боєприпасами). Зловмисника  затримали у порядку статті 208 КПК і помістили до ізолятора тимчасового тримання. 

Відомо, що чоловік кілька днів тому приїхав із Олександрії до дядька у Здолбунів погостювати. Що саме стало причиною конфлікту — наразі встановлюють правоохоронці у рамках досудового розслідування. 

Відділ комунікації поліції Рівненської області