На Рівненщині триває боротьба з несанкціонованими сміттєзвалищами


Державною екологічною інспекцією Поліського округу під час здійснення заходів державного нагляду (контролю) які проведені спільно з працівниками правоохоронних органів на території Млинівській сільської ради Дубенського району, що на Рівненщині виявлено три несанкціонованих сміттєзвалища твердих побутових відходів, загальною площею понад 1 га.

Даний факт є недотриманням вимог ст.12 Земельного кодексу України, ст.21 Закону України «Про відходи», ст. 12 Закону України «Про охорону земель».

За такі порушення, вищезазначеній сільській раді надано вимогу щодо ліквідації стихійних несанкціонованих сміттєзвалищ твердих побутових відходів, а також направлено запит до Держгеокадастру для отримання нормативно-грошової оцінки забруднених земель, з метою розрахунку збитків завданих державі.

Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу стихійні звалища виявляються систематично, на дану тематику з керівниками органів місцевого самоврядування проводяться відповідні наради, під час яких надається консультаційно – методична допомога. Однак, все одно допускається протиправна бездіяльність посадових осіб органів місцевого самоврядування, щодо виконання Вимог Інспекції та виконання делегованих ними повноважень у сфері поводження з відходами, що і призводить до забруднення навколишнього природного середовища.