На Рівненщині судитимуть водія, який в стані алкогольного сп’яніння вчинив смертельну ДТП

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 22-річного жителя с. П’яннє Дубенського району, якому інкримінують порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, вчинене в стані алкогольного сп’яніння, що спричинило смерть потерпілої (ч. 3 ст. 286-1 КК України).

Слідством встановлено, що ввечері 16 листопада минулого року, водій, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, керуючи автомобілем марки «OPEL OMEGA», рухаючись по вул. Центральна в с. Велика Городниця Дубенського району Рівненської області, в порушення встановленого швидкісного режиму, проявив неуважність до дорожньої обстановки та здійснив виїзд на смугу зустрічного руху, де допустив зіткнення з автомобілем марки «AUDI 80», який рухався в зустрічному напрямку.

У результаті дорожньо-транспортної пригоди 66-річний потерпілий, водій автомобіля марки «AUDI 80» загинув на місці події.

Обвинувальний акт скеровано до Млинівського районного суду.

Досудове розслідування здійснювали слідчі СУ ГУНП в Рівненській області.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на той самий строк.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Рівненська обласна прокуратура