На Рівненщині п`яний водій намагався дати хабаря полісменам

Аби уникнути покарання за керування авто у стані сп’яніння та порушення правил дорожнього руху, 45-річний водій надав майже 13 тисяч гривень поліцейським. За цим фактом розпочато досудове розслідування.

Учора, шостого червня, працівники СРПП відділення поліції №1 (м Рівне) Рівненського РУП на вулиці Козацький Шлях у селі Дядьковичі зупинили автомобіль «ВАЗ-2106» під керуванням 45-річного жителя села Милостів. Під час спілкування із водієм поліцейські виявили у нього ознаки алкогольного сп’яніння. Однак, пройти огляд на місці події чи у медзакладі відмовився. Крім того, виявилося, що у нього відсутнє посвідчення водія. Водій пояснив, що забув його вдома.

Натомість за непритягнення до відповідальності порушник запропонував та поклав на заднє сидіння службового авто поліцейських триста доларів та триста злотих.

На водія склали адміністративні матеріали за ч. 1 ст. 126, ч. 1 ст. 121, ч. 5 ст. 121, ч.1 ст. 130 та за статтею 125, а на місце події для документування кримінального правопорушення викликали слідчо-оперативну групу. 

За фактом надання неправомірної вигоди службовій особі розпочато досудове розслідування за статтею 369 Кримінального кодексу України.

Автівку вилучено на спецмайданчик.

Санкція статті передбачає покарання у виді штрафу від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження чи  позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років. 

Поліція Рівненщини