На Рівненщині протягом 2022 року зафіксовано 32 порушення правил рибальства

У період з 01 по 13 січня 2022 року державні інспектори Рівненського рибоохоронного патруля зафіксували 32 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

«За даний період складено 31 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства) та один - за ч. 1 ст. 188-5 КУпАП (невиконання законних розпоряджень чи приписів посадових осіб органів, які здійснюють державний контроль у галузі охорони навколишнього природного середовища, використання природних ресурсів, радіаційної безпеки або охорону природних ресурсів).на порушників накладено 2 499 грн штрафів.», - повідомив заступник керівника Рівненського рибоохоронного патруля Олександр Новак.

Для прикладу, 11 січня 2022 року задокументовано адмінматеріал на суб’єкта аквакультури, який у період з 01 січня по 10 січня 2021 року не надав до Рівненського рибоохоронного патруля звітної інформації за формою № 1А-риба (річна) «Виробництво продукції аквакультури за 2020 рік». Внаслідок вчинення дій користувач порушив ч. 2 ст. 5 ЗУ «Про аквакультуру» та недотримався вимог встановлених в звіті форми № 1А-риба (річна) «Виробництво продукції аквакультури за 2020 рік». На особу було оформлено протокол за ст. 188-5 КУпАП.

12 січня 2022 року інспекторським складом під час проведення рибоохоронного роботи на Хріницькому водосховищі, поблизу сіл Товпижин, Боримель та Набережне Дубенського району Рівненської області задокументовано ряд порушень природоохоронного законодавства. Так, викрито громадян, які ловили рибу, використовуючи жерлиці у кількості 20 штук, чим порушували Правила рибальства. На громадян складено чотири адмінпротоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП та накладено відповідні штрафні санкції.

Рівненський рибоохоронний патруль вкотре закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» відомства: (067) 540 53 90.

Довідкова інформація:

Жерлиця - це живцева снасть для лову хижих видів риб, таких як: щука, судак, сом, окунь тощо. Повідомляємо, любительський лов риби в зимовий період дозволяється зимовими вудками із блешнею вертикального блешніння з гачком, не більше №10, мормишкою, наживною і живцевою снастями. Загальна кількість гачків на водоймах загального користування не повинна перевищувати п’ять на рибалку, а на водоймах, де впроваджено платне рибальство – не більше десяти на одну особу. Нагадуємо, що п.4.7 Правил рибальства передбачає, що застосування   живої  насадки  -  живця  на  рибальських снастях дозволяється із числа тих видів риб,  які не перелічені  в додатку правил.