На Рівненщині продовжують діяти шахраї: поліцейські зареєстрували шість нових фактів

За минулу добу до поліції із заявами звернулися потерпілі жителі області. Аферисти «заробили»  на їхній довірі понад 260 тисяч гривень. 

Так, учора, 16 листопада, близько 19 години до 56-річного жителя села Теслугів колишнього Радивилівського району зателефонував невідомий та представився працівником банку. Шахрайським способом він отримав особисті дані та інші реквізити картки, в подальшому заволодівши грошовими коштами у сумі 103 тисячі гривень. 

Крім того, 44-річний житель села Озліїв колишнього Млинівського району в соціальних мережах  випадково натрапив на допис про можливість отримання матеріальної допомоги під час воєнного стану в сумі 6500 грн. Перейшовши за посилання і заповнив вказані дані. Втім, замість нарахування коштів відбулося списання — із його кредитної картки зникло понад 10 тисяч гривень. 

24-річна здолбунівчанка за оголошенням в інтернеті намагалася купити пшеницю. Дівчина домовилася про оплату на картку та перерахувала 2650 грн, але зерна так і не отримала. 

А 42-річний дубенчанин, який хотів орендувати квартиру в райцентрі, перерахував на карту аферистів 5000 грн. 

За усіма фактами шахрайств поліцейські територіальних підрозділів розпочали досудові розслідування за статтею 190 КК України. У рамках кримінальних проваджень встановлюють причетних до злочинів осіб. 

Вкотре наголошуємо: будьте пильні. Ретельно перевіряйте інформацію та не повідомляйте нікому даних банківських карток. 

Відділ комунікації поліції в Рівненській області