На Рівненщині перед судом постане житель Дубна за розповсюдження комуністичної символіки

За процесуального керівництва Дубенської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно жителя міста Дубно, якому інкримінують поширення комуністичної символіки (ч. 1 ст. 436-1 КК України).

В ході досудового розслідування встановлено, що 60-річний чоловік через особисту сторінку в російській соціальній мережі "Однокласники" поширював публікації, спрямовані на ідеалізацію та популяризацію забороненої в Україні комуністичної ідеології та публічно використовував продукцію з символікою комуністичного режиму.

Свою вину чоловік визнав повністю та не заперечував своєї причетності до поширення зазначеної інформації в соціальних мережах.

Обвинувальний акт скеровано до Дубенського міськрайонного суду Рівненської області для подальшого розгляду по суті.

Досудове розслідування здійснювалося у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим відділом Дубенського РВП ГУНП в Рівненській області за оперативного супроводу Дубенського РВ Управління СБУ в області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Рівненської обласної прокуратури