На річці Случ виявили грубе порушення Правил рибальства

6 серпня 2021 року працівники відомства спільно з представниками Відділення №4 Управління поліції у Рівненському районі задокументували три грубі порушення правил рибальства. Інцидент стався на р. Случ, поблизу с. Вітковичі Рівненського району Рівненської області.

Близько 14 години викрито трьох громадян, які здійснювали вилов водних біоресурсів – «неводом», загальною довжиною понад 10 метрів. Про те, завдяки оперативним діям працівників рибоохоронного патруля та поліції, порушники не встигли завдати збитків рибному господарству.

На осіб складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готуються до передачі в суд для притягнення порушників до відповідальності. Заборонене знаряддя лову вилучено.

Закликаємо громадськість інформувати рибоохоронний патруль про порушення правил рибальства. Ваша підтримка для нас важлива. Якщо ви стали свідком факту браконьєрства – прохання повідомляти на номер «гарячої лінії» рибпатруля: (067) 540 53 90.

Довідкова інформація

Порушення правил рибальства карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності. Сума штрафів за порушення правил рибальства згідно КУпАП становить від 340 до 680 грн. За незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотну шкоду передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ст. 249 ККУ. Штраф від 1 700 до 3 400 грн або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу.


Рівненський рибоохоронний патруль