На Поліссі виявлені перші порушення під час відкриття полювання

Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу повним складом проведено рейдові заходи під час відкриття сезону полювання на пернату дичину на території мисливських угідь Житомирської та Рівненської областей. Долучились до спільних заходів працівники Головного управління національної поліції та лісової охорони.

В зазначених заходах головною метою державних інспекторів було проведення серед мисливців роз’яснювальної роботи в частині дотримання вимог природоохоронного законодавства під час полювання.

Як свідчить багаторічний досвід, більшість мисливців під час відкриття полювання мають всі дозвільні документи, тобто в перші дні мисливці з усією відповідальністю намагались дотримуватись усіх правил полювання, але є і такі мисливці, які до відкриття полювання не підготувались належним чином, а саме не отримали відстрільну картку для полювання на пернату дичину; полювали з мисливськими собаками без відповідного паспорту на них; не здійснювали записи у контрольних картках обліку добутої дичини.

Тобто, на час відкриття сезону полювання до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу притягнуто 17 осіб.

З метою запобігання порушень, які виявляються під час полювання, вкотре звертаємось до любителів полювання мати всі необхідні дозвільні документи та здійснювати полювання саме на ті види мисливської фауни, які зазначені в документах на право добування.

Заходи по виявленню фактів браконьєрства Інспекцією будуть посилені і триватимуть надалі.


Державна екологічна інспекція Поліського округу