Двох жительок Рівненщини підозрюють у виправдовуванні збройної агресії РФ

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури двом жителькам Рівненщини повідомлено про підозру у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії Російської Федерації проти України та глорифікації її учасників ( ч. 1 ст. 436-2 КК України).

Зокрема, слідством  встановлено, що дві жінки, сповідуючи проросійські настрої, заперечували факт геноциду, вчиненого російськими військовими у населених пунктах Київщини (Буча, Ірпінь). Вони називали звірства російських військових постановкою української влади, організованої задля розпалювання національної ворожнечі.

Також, одна з підозрюваних заперечувала масове вбивство українських громадян на залізничному вокзалі у м. Краматорськ, звинувачуючи у цьому військовослужбовців ЗСУ.

Досудове розслідування триває та здійснюється слідчими СВ УСБУ в Рівненській області, за оперативного супроводу оперативних підрозділів органу безпеки.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Рівненська обласна прокуратура