Дороги Рівненщини відновлювали за принципом маршрутизації у 2020 році

Цьогоріч на Рівненщині відновили майже 90 кілометрів місцевих доріг. Будівництво та реконструкція автошляхів в населених пунктах області відбувалась за принципом маршрутизації.

Про результати відбудови дорожньої інфракструктури області у 2020 році розповіла під час онлайн брифінгу заступниця голови Рівненської ОДА Людмила Шатковська.

«У 2020 році за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим спрямовано понад 556 мільйонів гривень. Кошти виділені на будівництво 47 ділянок загальною протяжністю понад 91 кілометр. На сьогодні майже 90 кілометрів вже введено в експлуатацію. Лише дві дороги та один міст є перехідними, тобто будуть добудовані на початку наступного року, оскільки відбулось коригування проектно-кошторисної документації», - зазначила Людмила Шатковська.

У 2020 році будівництво доріг відбувалося за принципом маршрутизації, додала Людмила Шатковська. У пріоритеті були шляхи, які пролягали до об’єктів соціальної сфери, зокрема, шкіл, лікарень та туристичних об’єктів.

Як приклад, під’їздна дорога до Кам’янського ліцею у Березнівському районі. Місцеві жителі вже й не сподівалися на відбудову 9,5 км.

Також відбувся капітальний ремонт 7-ми кілометрової ділянки до туристичної перлини «Базальтові стовпи», що на Костопільщині. Через поганий стан автошляху до геологічної пам’ятки природи місцевого значення доїхати було дуже складно. Окрім того, дорога пролягає до опорної школи та місцевої амбулаторії.

«Загалом якісні дороги суттєво пожвавлюють економічне життя, полегшують доступ до ресурсів, прискорюють рух товарів та зменшують «транспортну» складову в їхній вартості. А також посилюють соціальні та культурні контакти. Тому ми працюємо в цьому напрямку і в нас є вже реальний результат», - підсумувала Людмила Шатковська.

Нагадаємо, цьогоріч на Рівненщині відновлять майже 190 кілометрів доріг, серед яких рекордна кількість державних автошляхів – 116,8 км, що найбільше, ніж загалом за останні чотири роки.


Рівненська ОДА