До 10 років за ґратами загрожує водієві позашляховика, який на Сарненщині збив скутеристку

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури завершено досудове розслідування та до суду скеровано обвинувальний акт стосовно рівненського адвоката, якому інкримінують порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило смерть потерпілої, а також завідоме залишення без допомоги особи, яка перебуває у небезпечному для життя стані і позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження внаслідок безпорадного стану, якщо той, хто залишив без допомоги, сам поставив потерпілого в небезпечний для життя стан (ч. 3 ст. 286-1, ч. 1 ст. 135 КК України).

Так, слідством встановлено, що 8 вересня 2021 року, близько півночі, на автодорозі «Городище-Рівне-Старокостянтинів» поблизу села Немовичі водій автомобіля «NISSAN ROGUE» не вибрав безпечної швидкості, не дотримався дистанції та зіткнувся зі скутером «Honda», який рухався в попутному напрямку. Від отриманих травм водійка скутера, 35-річна жителька Немович загинула на місці пригоди, а кермувальник позашляховика намагався зникнути з місця події. Патрульні наздогнали і затримали його за кілька хвилин.

Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУ НП в Рівненській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років із позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до десяти років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Рівненська обласна прокуратура