Звільнили з посади головлікаря обласної лікарні

Голова Рівненської облради Олександр Данильчук підписав розпорядження про дострокове розірвання контракту з головним лікарем Рівненської обласної лікарні Іваном Зимою. Про це повідомляє прес-служба Рівненської облради. 

Зокрема таке рішення було прийнято з огляду на результати розслідування спалаху коронавірусу серед медиків обласної лікарні.

Приймаючи рішення щодо головного лікаря Рівненської обласної клінічної лікарні, я керувався передусім висновками комісії, яка здійснювала перевірку в закладі і з’ясовувала причини масового спалаху та зростання кількості хворих медпрацівників. Як керівник, який уклав контракт з Іваном Зимою, я не можу не реагувати на ті факти, які викладені в довідці розслідування, та на інші зазначені порушення, - сказав Олександр Данильчук. 

Обов’язки головного лікаря обллікарні покладено на Віктора Ткача – завідувача відділення гнійної хірургії та проктології цього закладу.

Нагадаємо. в обласній клінічній лікарні коронавірусом було інфіковано 88 медиків. 

За результатами розслідування комісія встановила, що було несвоєчасно розпочато організаційні заходи щодо попередження COVID-19.

Догани отримали начальник обласного управління охорони здоров'я Олег Вівсянник, головлікар Іван Зима, також до дисциплінарної відповідальності притягнули усіх його заступників та головну медсестру.