Золото чемпіонату світу знову в Квасилові

Рівненська область була представлена двома спортсменами, а саме чотириразовим чемпіоном світу Миколою Кобою та бронзовим призером чемпіонату світу Желалом Хаджиєвим. Варто зазначити, що незважаючи на складну ситуацію в Ізраїлі, чемпіонат зібрав рекордну кількість учасників.

Згідно жеребу турнірної сітки наш титулований спортсмен-ветеран Микола Коба у першій сутичці вийшов на фаворита чемпіонату самбіста з Росії. Та як виявилось дарма росіянина вважали фаворитом. Менш ніж за хвилину суперник був переможений достроково! Друга сутичка була виграна у самбіста зі Сполучених Штатів Америки за явної переваги. А у фінальній сутичці наш уславлений чемпіон переміг господаря чемпіонату – Ізраїльтянина. П’яте золото чемпіонату світу! До речі єдине зі збірної команди України. За словами президента Національної Федерації самбо України Вадима Рогача, Микола Коба – просто легендарний самбіст.

Інший наш земляк Желал Хаджиєв попри отриману травму на початку чемпіонату у дуже принципових сутичках зміг вибороти бронзову нагороду чемпіонату світу.