Знати, як себе подати

Цьогоріч провели більше десятка таких заходів для майже півтисячі студентів, аби після закінчення навчання допомогти їм якнайшвидше працевлаштуватися. Адже перше робоче місце допомагає молоді реалізувати професійні знання, розвиватися та будувати кар’єру, як це передбачено у соціальних ініціативах Президента України.

Тож, за рішеннями наради із ректорами ВНЗ та роботодавцями, проведеної з ініціативи облдержадміністрації, служба зайнятості Рівненщини запровадила нові форми консультування старшокурсників. Відтак, при Національному університеті водного господарства та природокористування та Національному університеті “Острозька академія” функціонують “Інформаційно-консультаційні центри служби зайнятості”. У них, окрім семінарів-тренінгів, фахівці служби зайнятості постійно допомагають студентам у пошуку роботи.
Разом із тим усі випускники ВНЗ у центрах зайнятості Рівненщини можуть підібрати вакансії у загальноукраїнській базі, побувати на ярмарках вакансій, зустрітися з потенційними роботодавцями, пройти перед працевлаштуванням стажування на робочих місцях, а за потреби - підвищити кваліфікацію на курсах цільового призначення.
З початку року цими та іншими заходами активної політики зайнятості скористалися 6 тисяч молодих людей у віці до 35 років. 2700 із них отримали робочі місця. Ще 165 одержали стартовий капітал для реалізації власних бізнес-планів, тож, окрім самозайнятості, ці молоді спеціалісти ще й створюватимуть у перспективі нові робочі місця. Тим часом, аби підвищити конкурентоспроможність на ринку праці ще 2600 недосвідчених фахівців, їм запропонували безкоштовно пройти професійну перепідготовку або ж підвищити кваліфікацію.
• Микола Сакур