Зловмисники з Костопільщини спланували собі наступне десятиліття

Раніше судимі парубки вчора, п’ятого грудня, ближче до 20 години прийшли до господарства подружжя, що у дачному масиві «Камяногірський» та попросили бензопилу. Отримавши відмову — влаштували погром у будинку та побили господарів. 

Як з’ясувалося згодом, у гості до 21-річного жителя дачного масиву із селища Рокитне навідався одноліток разом із подругою. Спочатку два дні відпочивали та вживали алкоголь, а потім зібралися порізати дрова. У пошуках інструменту приїхали мікроавтобусом до 56-річного односельця. Господаря будинку парубки, які все ще були напідпитку, зустріли на подвір’ї. Позичити бензопилу чоловік відмовився, адже вона була зламана. Однак розлютили хлопців слова чоловіка про те, що вони п’яні. 

Відтак між ними виник конфлікт, у ході якого один із молодиків взяв із мікроавтобуса дерев’яну биту та побив нею господаря. Потім вони вдерлись до оселі, де потрощили речі домашнього вжитку та вікна. Удар рукою в обличчя отримала і 46-річна господиня. 

Відібравши у жінки мобільний телефон, зловмисники втекли. Потерпіла побігла до сусідів та викликала поліцію. 
Слідчо-оперативна група миттєво зорієнтувавшись, перекрила шлях нападникам. Майже одразу прибула підмога і транспортний засіб «Fort Tranzit» поліцейські зупинили. Під час його огляду, правоохоронці вилучили биту, пістолет та мобільний телефон.

Обох парубків затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Їм повідомили про підозру у вчиненні розбійного нападу за частиною 2 статті 187 Кримінального кодексу України. Слідчим підготовлено клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Як з’ясували поліцейські, 21-річний мешканець Костопільщини два місяці тому звільнився з місць позбавлення волі, де перебував за вчинення крадіжок. Його поплічник із Рокитного – відбуває покарання з іспитовим строком за вчинення хуліганства. Відповідно до санкції статті нападникам загрожує від семи до десяти років позбавлення волі. Подружжя потерпілих після надання меддопомоги відпустили додому, повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області.