Злочинну групу «телефонних» шахраїв викрили у Городищенській колоні на Рівненщині

У рамках кримінального провадження слідчі слідчого управління, Рівненського районного відділення поліції за оперативного супроводу працівників відділу протидії кіберзлочинам в Рівненській області спільно із працівниками Державної кримінально-виконавчої служби із залученням спецпідрозділу КОРД та за процесуального керівництва прокуратури сьогодні, четвертого грудня, провели санкціоновані обшуки у Городищенській колонії та за місцем проживання мешканки Львова. 

Під час досудового розслідування за фактом шахрайства, вчиненого шляхом незаконних операцій із використанням електронно-обчислювальної техніки, за частиною 3 статті 190 КК України слідчі встановили, що 39-річний та 28-річний ув’язнені за скоєні тяжкі злочини разом із 27-річною львів’янкою під приводом повернення за винагороду втрачених документів, а також надання послуг по он-лайн кредитуванню заволодівають коштами громадян. 

Злочинна група з корисливих мотивів, із метою заволодіння чужим майном шахрайським способом здійснювала моніторинг в мережі Інтернет інформації та в подальшому, представляючись працівниками банківських і кредитної установ, телефонували до потерпілих і шляхом обману заволодівали коштами.

За результатами проведених обшуків поліцейські виявили та вилучили чорнові записи із контактами, мобільні телефони із сім-картками та інші речові докази, які використовувалися у злочинній діяльності. 

Вирішується питання про повідомлення усім трьом про підозру. Досудове розслідування триває, у рамках якого встановлюються особи потерпілих та сума завданих збитків. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі від трьох до восьми років.


Відділ комунікації поліції Рівненської області