Житлові квартали побудують в Квасилові

Після того, як селище Квасилів об’єдналося з Рівним в одну громаду, то одразу привернуло увагу великого бізнесу. Відома у Рівному будівельна компанія, яку очолює Олександр Гусарук, уже оголосила про намір побудувати новий житловий квартал у селищі.

За інформацією «Рівне вечірнє».

Майбутнє будівництво має розпочатися на земельній ділянці навпроти кафе «Затишок». Ще за часів Радянського Союзу передбачалося на території за зупинкою громадського транспорту збудувати дев’ятиповерхівки. Однак у комуністів до великого будівництва руки так і не дійшли. Зараз уся ця територія — це суцільне болото, на якому росте очерет.

Але більша частина земельних ділянок там уже має приватних власників. Одним з цих власників і є рівненська будівельна компанія, яка уже почала виготовляти документи для початку будівництва восьми 4-поверхових будинків.

Андрій Шевчук, заступник головного архітектора Рівного:

— У селищі ще є місце для будівництва цілого кварталу. Про це нагадують уже існуючі фундаменти, які знаходяться там у болоті. На жаль, там немає і сформованої вулиці. Фактично це проїжджа частина, на якій замість асфальту лежать плити. Неподалік місця майбутнього будівництва уже знаходиться спальний район з існуючими житловими будинками та кафе. Вже погоджено, що там з’являться квартали з будинками малої та середньої поверховості. Оскільки Квасилів має проблему з ґрунтовими водами, то ми запропонували прокопати канал за майбутнім кварталом. У цьому каналі збиратиметься вода, яка буде відводитися в існуючу річку неподалік АЗС. Це дозволить понизити ґрунтові води та створити об’єкт рекреації. Забудовник уже має у приватній власності 0,7 гектара землі. Однак має намір взяти в оренду ще частину землі між гаражами та їхнім будівництвом. Земля в цьому місці нікому, крім них, не потрібна. Але додатковий шматок землі дозволить їм облаштувати парковки. Відповідно до задуму, місця для паркування будуть облаштовані ззовні по периметру будинку. Сам же двір кварталу буде закритого типу з озелененням без автомобілів.

Оскільки це будівництво перше у цій зоні, то для міста було дуже важливо сформувати там вулицю. Було погоджено, що всі будівництва будуть зміщені від дороги. Це дозволить у майбутньому облаштувати там повноцінну вулицю з проїжджою частиною, велодоріжкою та місцями для паркування. Оскільки там буде облаштована повноцінна транзитна вулиця, то на перших поверхах будинків, що там знаходитимуться, буде розвиватися комерція.

Богдан СЛОНЕЦЬ.