Жителя Малинська за замах на умисне вбивство сусідів відправили на лікування до психіатричного закладу

Березнівським районним судом задоволено клопотання Здолбунівської окружної прокуратури про застосування примусових заходів медичного характеру щодо 41-річного жителя села Малинськ, Рівненського району, якого обвинувачували у закінченому замаху на умисне вбивство двох осіб (ч. 2 ст. 15, п. 1 ч. 2 ст. 115 KK України).

Так, під час досудового розслідування зібрано достатню кількість доказів, на основі яких у суді прокурором доведено, що між сусідами, жителями с. Малинськ, вже давно склалися неприязні відносини. На цьому ґрунті вранці 19 травня обвинувачений, із заздалегідь підготовленим розкладним туристичним ножем, зайшов до будинку сусідів, де умисно завдав не менше чотирьох ударів 39-річній жінці та не менше двох ножових поранень її 20 – річному сину. На крики прибіг місцевий житель, який завадив зловмиснику довести свій злочинний намір до кінця.

Потерпілих у тяжкому стані доставили до Березнівської ЦМЛ.

Згідно з висновком судово-психіатричної експертизи чоловік неосудний. 

Рішенням суду до нього застосовано примусові заходи медичного характеру у вигляді ізоляції від суспільства та госпіталізації до психіатричного закладу з надання психіатричної допомоги із суворим наглядом.

Рівненська обласна прокуратура