Житель Сарненщини постане перед судом за незаконне придбання бурштину

За процесуального керівництва Рівненської місцевої прокуратури обвинувальний акт по обвинуваченню 30-річного жителя Сарненщини за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 240-1 КК України (незаконне придбання, зберігання та перевезення бурштину, законність якого не підтверджується відповідними документами) скеровано до Рівненського районного суду для розгляду.

Досудовим розслідуванням, яке проводилось слідчими Рівненського РВП Рівненського ВП ГУНП в Рівненській області, під процесуальним керівництвом Рівненської місцевої прокуратури встановлено, що мешканець Сарненського району незаконно придбав, а в подальшому зберігав бурштин, загальною масою майже 32 кг,  ринковою вартістю понад 17 тис. грн., до моменту вилучення  його працівниками поліції  з його автомобіля поблизу с. Корнин, Рівненського району.

Санкція ч. 1 ст. 240-1 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу від трьох тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Примітка: відповідно до  статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Рівненської обласної прокуратури