Житель Рівного постане перед судом за збут канабісу, вирощування конопель та зберігання наркотичних речовин у великих розмірах

Слідчі Рівненського РУП завершили досудове розслідування та скерували кримінальне провадження із обвинувальним актом до суду. Відтак, 42-річному наркобізнесмену, раніше судимому за вбивство може загрожувати черговий строк — до десяти років позбавлення волі.

Викрили та задокументували його незаконну діяльність працівники управління боротьби з наркозлочинністю в Рівненській області спільно зі слідчими Рівненського РУП.

У червні цьогоріч працівники поліції провели першу оперативну закупку: тоді 42-річний чоловік продав близько 15 грамів канабісу за 2000 гривень. Наступну — 29 липня він продав за 800 гривень 5 грамів аналогічної наркотичної речовини.

Першого серпня, правоохоронці 42-річного жителя Рівного затримали у порядку статті 208 КПК України. Під час особистого огляду та в ході проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання зловмисника правоохоронці виявили та вилучили мобільний телефон, саморобний пристрій для куріння наркотиків, три паперові згортки із канабісом, які він мав збути.

Крім того, під час слідчих дій у дачному будинку зловмисника в селі Грабів поліцейські вилучили майже три кілограми канабісу та 89 рослин коноплі, які він старанно вирощував на прибудинковій території.

Рівненський міський суд обрав зловмиснику запобіжний захід у виді тримання під вартою, тож на момент досудового розслідування наркозбувач перебуває у слідчому ізоляторі.

Слідчі рівненського РУП зібрали достатньо доказів, завершили досудове розслідування за фактом збуту, зберігання наркотичних речовин в особливо великих розмірах та вирощування конопель та скерували на розгляд суду кримінальне провадження із обвинувальним актом за частиною 2 статті 307, частини 3 статті 309 та частини 2 статті 310 КК України.

Відомо, що обвинувачений і раніше притягувався до кримінальної відповідальності за умисне вбивство та злочини, пов’язанні з незаконним обігом наркотичних речовин. За скоєне йому може загрожувати від п’яти до десяти років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Рівненської області