Житель Корнина надіслав Президенту свою субсидію

фото: rivnepost.rv.ua

Безробітний 49-річний мешканець Корнина Олександр Романішин написав звернення до президента Володимира Зеленського. А для того, щоб його лист не загубився в Офісі президента, чоловік поклав у конверт 10 євро, пише rivnepost.rv.ua

Приблизно такий розмір субсидії за використане тепло йому нарахували цього року. Оскільки систему нарахування субсидій він вважає несправедливою, то таким способом намагається привернути увагу до ситуації, в якій опинилися тисячі безробітних в Україні.

 

Олександр Романішин вірить, що президент його почує:

Субсидія — це знущання над людьми. Якщо економіка країни працює, то громадянин має сам заробляти на своє прожиття. Однак у нас держава не тільки не забезпечує безробітних роботою, з них зробили ще й вигнанців. Особисто я раніше працював кур’єром журналів, які пов’язані з архітектурою. Розповсюджував їх по різних містах, проте не маю змоги уже цим займатися. Ставити мене на облік у районній службі працевлаштування відмовилися через мій вік та прогалини у трудовій книжці. Мовляв, велика різниця між часом, коли я працював офіційно і неофіційно. Через це я уже три роки як безробітний і не можу знайти собі достойну роботу. Мене запрошують працювати лише охоронцем або в супермаркет. Живу за рахунок накопичень, які мали покійні батьки, а ще перебиваюся невеликими підробітками.

У 2017-2018 роках у мене була економія за тепло, на пошті тоді мені ніхто не повідомляв, що я маю забрати ці гроші. Через це з часом вони повернулися до бюджету. Тому коли мені на початку грудня повідомили, що на пошті я маю забрати якісь гроші, то зрадів. Адже тоді зекономив 900 гривень, які тепер для мене є важливими. Проте на пошті мені повідомили, що за листопад мені призначена субсидія в сумі 268 грн. — і це на будинок площею 100 м.кв. Коли я почав розбиратися, чому так, адже у минулий опалювальний сезон субсидія була 900 гривень, а у 2017 році — 1350 гривень, то дуже здивувався. Я зрозумів, що мені, як безробітному, пишуть, що я заробляю більше від мінімальної заробітної плати. І це обурливо, бо я справді зараз не працюю.

У схожій ситуації опинилися сотні безробітних та багатодітні сім’ї, де жінка не працює, бо мусить доглядати дітей. Вважаю, що держава мусить врегулювати цю ситуацію. Ідеальним варіантом було б забезпечити усіх роботою, а не принижувати людей субсидіями.

-- Богдан Слонець