Житель Березнівщини, котрого ледь не заколов вилами брат, просив суд звільнити його з-під варти

39-річний мешканець Березнівського району, батько п’ятьох малолітніх дітей, із 19 лютого перебуває під вартою. Місцевий суд задовольнив клопотання слідчого про обрання підозрюваному, який вилами скалічив свого брата, намагаючись вбити, запобіжного заходу - тримання під вартою строком на 60 діб, до 18 квітня. Суд, як повідомляє газета "Рівне вечірнє", визначив заставу в розмірі 80 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, а це понад 162 тисячі гривень.

Подія, яка для одного з чоловіків закінчилася тяжкими тілесними ушкодженнями, небезпечними для життя на момент їх заподіяння, сталася близько опівдня 17 лютого.  Між підозрюваним та його старшим братом були довготривалі неприязні стосунки.  У той день між родичами, які живуть поряд, виникла сварка. І на подвір’ї старшого брата вона переросла в бійку. Підозрюваний схопив вила та проштрикнув братові шию та голову. Коли поранений впав, наніс ще кілька ударів кулаком в обличчя та, схопивши подовжувач, намагався задушити. Вбити брата йому завадили родичі, які вибігли з хати.

Місцевий суд відправив підозрюваного у слідчий ізолятор на 60 діб та признавич 162 тисяч гривень застави. Цю ухвалу слідчого судді місцевого суду в Рівненському апеляційному суді оскаржив захисник підозрюваного. Просив змінити його підзахисному запобіжний захід на більш м’який — домашній арешт у нічний час доби, з 22:00 до 07:00. Переконував, що підозрюваний хоча й не має постійного місця роботи, перебуває на обліку в Центрі зайнятості, свою вину визнав і попросив пробачення у старшого брата. Потерпілий також просив суд звільнити брата з-під варти, бо зла на нього не тримає.

Проти задоволення апеляційної скарги виступила прокурорка, наполягаючи на обґрунтованості висловленої підозри, існуванні ризиків впливу підозрюваним на потерпілих, а також небезпеці повторного нападу на старшого брата, з яким у підозрюваного багаторічний  конфлікт.   

 

Пресслужба Рівненського апеляційного суду повідомила РВ, що судове рішення місцевого суду колегія залишила без змін, а апеляційну скаргу захисника підозрюваного — без задоволення. Можливість вийти з-під варти у багатодітного батька все ж є: це внесення застави, визначеної Березнівським районним судом.