Здобула нову професію, аби бути в армії

Бібліотекар із Радивилівщинизмінює фах: відтепер вона готуватиме для військовослужбовців.

Не вперше дружини військових, аби бути поряд із чоловіками та допомагати українській армії, перекваліфіковуються, здобувають нову професію або ж підтверджують професійну кваліфікацію у Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Відтак, в подальшомувипускники  працюють уже в нових умовах, виконують нові завдання та обов’язки. Втілила свою давню мрію – військову службу і мешканка м. Броди Львівської області. Професія, яку вона офіційно здобула в РЦПТО ДСЗ буквально за декілька днів, передбачатиме …приготування їжі для військовослужбовців. Отож, про неформальне навчання та нові аспекти життя 35-річної Ольги Семенюк.

За плечима – досвід роботи бібліотекарем. Одне з улюблених занять – готувати і годувати. Але мрія була незмінною - служити в армії. Як поєднати усі ці питання? Відповідь підказали у Радивилівській  районній філії Рівненського обласного центру зайнятості, куди звернулася пані Ольга. Саме там вона дізналася про унікальну нагоду отримати офіційне підтвердження професійної кваліфікації, адже навчальний заклад має право підтверджувати результати оцінювання неформального навчання кухарів.

Старший майстер РЦПТО ДСЗ Майя Сульжик, яка супроводжує претендентів з питань допуску до оцінювання, охарактеризувала Ольгу Семенюк як відповідальну, акуратну, ініціативну і надзвичайно організовану людину. Такі ділові якості допомогли кухарю максимально зосередитися на виконанні теоретичного завдання та практичної роботи. Овочевий суп із крупою, картопляне пюре, рибні котлети, омлет із кашею, пельмені смакували і кваліфікаційній комісії, до складу якої входять відомі кухарі Аліса Хагенбрух (Кейтерингова компанія «Кульбаба») і Олександр Медведь (кав’ярня «LOK»). Вони високо оцінили приготування та презентацію страв та зауважили, що чітке дотримання рецептур, знання властивостей продуктів вкрай важливі у роботі професійного кухаря.

 Оцінила свою роботу і сама Ольга Семенюк: «Це лише на перший погляд – просто і легко готувати звичні страви. Насправді ж, робота відповідальна і передбачає добрі знання та підготовку, адже все у стравах повинно відповідати вимогам. До того ж, чудові умови роботи на навчальній кухні також сприяють якісній роботі».

Додамо, що з початку 2018 року до РЦПТО ДСЗ звернулося 38 осіб, і це рекордна цифра. Загалом, кваліфікаційний розряд підтвердили  кухаря. Ми пишаємося роботою і результатами, вітаємо усіх, хто повірив у власні сили і обрав Рівненський ЦПТО ДСЗ.