Завтра на Рівненщині урочисте відкриття «живого» муралу

Проєкт “Перше digital-сузір'я муралів на карті України” – це 9 муралів з ефектом доповненої реальності у 9 громадах на Рівненщині та Волині. Реалізовують його ГО «Платформа взаємодій «Простір» за фінансової підтримки Українського культурного фонду та громад Дубенського, Рівненського, Здолбунівського районів і Луцька. На меті – поширення цифрових технологій у сфері культури і мистецтва, популяризація сучасного стріт-арту, а також пожвавлення туристичного інтересу в регіоні. Усі digital-мурали матимуть потужне ціннісне наповнення, адже об’єднані спільною тематикою – Глобальні цілі сталого розвитку ООН.Усі мурали є цілісними мистецькими полотнами, але за допомогою додатку вони анімуються.

 

Як користуватися додатком

• Завантажте додаток "AR murals" на свій пристрій (телефон, планшет). 

• Активуйте та увімкніть звук. 

• Станьте щоб весь малюнок потрапляв в об'єктив камери. 

• Наведіть камеру на стіну з муралом.

 

Ціль сталого розвитку

Кожна громада обирала свою ціль сталого розвитку, тобто ключовий напрямок свого розвитку. Клеваньобрала ціль № 5 – ґендерна рівність.

Мурал наносили художники Тарас Довгалюк(Arm) і River Cash. Тлумачення муралу від авторів:

«Ґендерна рівність – це рівність прав та ролей у суспільстві чоловіків та жінок. Якщо уявити, що життя циклічне і зобразити його у вигляді кола, то особистість проходить в ньому як лінія, і не важливо якої статі та яку роль вона виконує в суспільстві. Рівність є запорукою успішного суспільства та наступним етапом розвитку людства після патріархального ладу. Наша лінія існує як єдине нерозривне ціле і має жіночий та чоловічий образи, що можуть існувати в циклічному світі». 

 

Окрім цього у планах ГО «Платформа взаємодій «Простір» створити 3 туристичні маршрути для велосипедистів та автомобілістів по цим муралам з урахуванням інших природніх та історичних місць Рівненщини і Волині.