Завдяки прокуратурі енергопостачальна компанія повернула лікарні 285 тис. грн

Енергопостачальна компанія, на виконання рішення суду за позовом Рівненської окружної прокуратури, виплатила Рівненській центральній міській лікарні понад 285 тис. грн.

Так, прокурорами Рівненської окружної прокуратури встановлено, що наприкінці 2020 року між лікарнею та приватним товариством укладено договір про закупівлю електричної енергії.

Однак надалі сторони уклали ряд додаткових угод, внаслідок чого значно зросла ціна на електричну енергію, що, в свою чергу, спричинило суттєву переплату за надані послуги. При цьому, постачальник належним чином не обґрунтував коливання ціни на ринку у відповідний період.

Тому Рівненська окружна прокуратура звернулась з позовом про визнання недійсними додаткових угод та стягнення коштів спочатку до господарського суду Рівненської області, а пізніше – до Північно-західного апеляційного господарського суду Рівненської області.

І вже суд апеляційної інстанції у червні визнав недійсними додаткові угоди до договору про закупівлю електричної енергії та зобов’язав енергопостачальну компанію повернути медичному закладу 285 493 грн.

У липні товариство повернуло лікарні ці зайво сплачені кошти.

Хоча у 2020 році, у розпал пандемії короновірусу, за ці гроші, приміром, лікарня могла придбати кілька кисневих концентраторів.

Рівненська обласна прокуратура